Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie komt met eisen tegen NS-top na fraude OV

Geplaatst opdinsdag 21 november 2017 - 5:48

Het Openbaar Ministerie komt dinsdag met de eis tegen de NS-bestuurders die worden beschuldigd van fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

De Autoriteit Consument en Markt legde de NS al een boete van 41 miljoen euro op. Op dit moment loopt de strafrechtelijke procedure, waarbij zes verdachten en de NS terecht staan.

Graphic: L1

Vals spel
In de s
trijd om de OV-concessie in Limburg speelde de NS op verschillende manieren vals. Zo haalde het oud-directeur René de Beer van Veolia binnen om zo voorkennis te verkrijgen, en deed het een bod onder de kostprijs. Dankzij die trucs won NS-dochter Abellio de aanbesteding om het Limburgse openbaar vervoer over te nemen van Veolia, de vorige concessiehouder.

Toen de fraude aan het licht kwam, ging het Limburgse openbaar vervoer alsnog naar Arriva.

Lees hier eerdere berichten over de Aanbesteding OV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen