Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie kijkt maandag naar dreigementen in zaak Meijel

Geplaatst opzondag 23 november 2014 - 21:58

Justitie gaat maandag kijken of er actie wordt ondernomen naar aanleiding van de online dreigementen aan het adres van de rechter in de zaak Meijel.

Op sociale media werden de afgelopen dagen ernstige bedreigingen geuit aan het adres van de rechter die het vonnis uitsprak in de zaak van het dodelijk ongeval in Meijel.

Taakstraf
Een 33-jarige Pool reed daar vorig jaar een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleinkind dood. Voor dit dodelijke ongeval kreeg de man een taakstraf van 120 uur opgelegd. De uitspraak zorgde voor veel ophef en reacties op sociale media.

Lees ook: Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media

Geen aangifte
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Limburg laat weten dat justitie de berichten op sociale media in de gaten houdt. "We zullen bekijken of het nodig is daar iets mee te doen. Maar meestal komen we pas in actie als er aangifte is gedaan." Volgens justitie was er zondagavond nog geen sprake van een onderzoek. Er was op dat moment ook geen aangifte van bedreiging gedaan door de rechtbank Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Opheldering over snelheid doodrijder Meijel
Vader doodgereden meisje Meijel: 'Ineens werd alles zwart'
OM eist jaar cel in beroep dodelijke aanrijding Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen