Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in hoger beroep in zaak doodgereden studente Julie

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 11:39

De zaak tegen Jolanda P. (44) krijgt een staartje. Justitie gaat immers in hoger beroep. De Sittardse werd vorige week veroordeeld tot één jaar cel voor het doodrijden van studente Julie Hoofwijk (20).

Een half jaar cel werd bovendien voorwaardelijk opgelegd. En dat terwijl justitie 4,5 jaar gevangenisstraf had geëist.

Lees ook: Eén jaar cel voor doodrijden Sittardse studente Julie

Alcohol en drugs
Jolanda was onder invloed van alcohol en drugs, stapte toch in de auto en veroorzaakte vervolgens een spoor van vernieling. Het bleef echter niet bij schade aan auto's; ze reed Julie dood. Zij was op de fiets op weg naar huis. Jolanda stopte niet na het ongeval, maar reed naar huis. Ze claimt dat ze niet wist dat ze een persoon had aangereden.

Maximale celstraf
Justitie ging niet mee in haar verhaal en tilde zwaar aan het middelengebruik van de vrouw. Daarom eiste ze de maximale celstraf. Vorige week oordeelde de rechter in Maastricht dat deze straf te zwaar was, ook omdat in vergelijkbare zaken ook niet zo zwaar was gestraft.

Advocate Suzan Jongen, die Jolanda bijstaat, was niet van plan in hoger beroep te gaan. Justitie doet dat dus wel, omdat ze zich niet kan verenigen met het vonnis van de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen