Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in hoger beroep tegen doodslag Ömer Köksal

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 11:34

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep in de zaak Ömer Köksal, de man die op 1 november 2017 werd doodgeschoten tijdens een uit de hand gelopen drugsruzie in Blerick.

De familie van de toen 22-jarige Ömer Köksal deed afgelopen weekend via L1 een dringend beroep op het OM hoger beroep in te stellen. De familie vindt de opgelegde straffen van 12 en 14 jaar cel veel te laag.

Lees ook: Familie Köksal wil hoger beroep

Geen moord maar doodslag
Het OM gaat om dezelfde reden in hoger beroep. Het OM had twintig jaar cel geëist wegens moord. Maar de rechtbank legde lagere straffen op wegens doodslag. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat de verdachte met voorbedachten rade handelde.

Confrontatie
Kapperszoon Köksal zocht volgens de rechtbank op de bewuste dag in november 2017 de confrontatie met de twee ruzie zoekende verdachten. Daarbij schoot Gianni Q. (21) hem dood. Het vuurwapen had hij vlak daarvoor van zijn maat Jonathan B. (24) gekregen.

Lees ook: Veertien jaar cel voor dodelijke schietpartij na bendeoorlog

Geweldsspiraal
Volgens de rechtbank was de dodelijke schietpartij het gevolg van een snel oplopende geweldsspiraal om territorium in de Venlose drugswereld. "Köksal voegde zich bij de verkeerde vrienden op het verkeerde moment", aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen