Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in hoger beroep tegen doodslag Ömer Köksal

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 11:34

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep in de zaak Ömer Köksal, de man die op 1 november 2017 werd doodgeschoten tijdens een uit de hand gelopen drugsruzie in Blerick.

De familie van de toen 22-jarige Ömer Köksal deed afgelopen weekend via L1 een dringend beroep op het OM hoger beroep in te stellen. De familie vindt de opgelegde straffen van 12 en 14 jaar cel veel te laag.

Lees ook: Familie Köksal wil hoger beroep

Geen moord maar doodslag
Het OM gaat om dezelfde reden in hoger beroep. Het OM had twintig jaar cel geëist wegens moord. Maar de rechtbank legde lagere straffen op wegens doodslag. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat de verdachte met voorbedachten rade handelde.

Confrontatie
Kapperszoon Köksal zocht volgens de rechtbank op de bewuste dag in november 2017 de confrontatie met de twee ruzie zoekende verdachten. Daarbij schoot Gianni Q. (21) hem dood. Het vuurwapen had hij vlak daarvoor van zijn maat Jonathan B. (24) gekregen.

Lees ook: Veertien jaar cel voor dodelijke schietpartij na bendeoorlog

Geweldsspiraal
Volgens de rechtbank was de dodelijke schietpartij het gevolg van een snel oplopende geweldsspiraal om territorium in de Venlose drugswereld. "Köksal voegde zich bij de verkeerde vrienden op het verkeerde moment", aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen