Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie heeft verrassingsgetuige in moordzaak Andy de Heus

Geplaatst opmaandag 8 juni 2020 - 7:09

Justitie komt met een kleine verrassing in de moordzaak van marktkoopman Andy de Heus uit Echt. Een ex-partner van verdachte Ronnie S. (52) wordt maandag voor de rechter gehoord als getuige.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. Justitie bevestigt dat er 'een nieuwe verklaring is afgelegd door een bestaande getuige.'

Nieuwe troef
Deze getuige, een ex-partner van Ronnie, is net voor het sluiten van de markt opnieuw gehoord door justitie. Ze werd op 11 mei voor het eerst opnieuw gehoord. Over de inhoud van haar nieuwe verklaring doen betrokkenen geen uitspraken, maar justitie denkt met deze vrouwelijke getuige een troef in handen te hebben om moord te kunnen bewijzen.

Lees ook: Meer details over dood Andy de Heus: ook ruzie over vrouw

Fatale ruzie
Ronnie en zijn advocaat Peer Szymkowiak houden vast aan doodslag; de destijds 30-jarige marktkoopman zou tijdens een ruzie zijn doodgeschoten. Van voorbedachte rade zou daarom geen sprake zijn. De Heus en Ronnie hebben volgens de verdachte ruzie gekregen in een vakantiehuisje op Porta Isola in Stevensweert. Ronnie claimt De Heus vanwege die ruzie te hebben doodgeschoten.

Hennephandel
Deze ruzie ging volgens Ronnie over een hennepplantage. De Heus en de moordverdachte zaten samen in de hennephandel. Justitie denkt echter dat Ronnie zijn zakenpartner bewust naar het huisje lokte om hem om het leven te brengen.

Compleet nieuw
Advocaat Szymkowiak werd laat geconfronteerd met de nieuwe getuige en heeft daarom gevraagd haar te horen tijdens het inhoudelijke proces, dat maandagmorgen om 9:00 uur van start gaat. "De getuige is op een uiterst laat moment nog door de politie benaderd en de inhoud van haar verklaring is compleet nieuw", vertelt hij.

Zijn verzoek had succes, waardoor de ex-partner van Ronnie maandag tijdens de zitting wordt gehoord.

Lees ook: Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Andere verdachten
Over de andere verdachten in de zaak, en met name Hicham Z., zijn geen nieuwe verklaringen afgelegd. Justitie hoopte dat Ronnie of andere betrokkenen in de loop van de tijd ook over hem zouden verklaren, zodat ze ook hem konden vervolgen voor de moord op De Heus. Vooralsnog heeft men echter te weinig bewijs om hem en drie andere verdachten voor de rechter te brengen.

Het proces tegen Ronnie S. duurt twee dagen. Na de zitting op maandag wordt de zaak op donderdagmorgen voortgezet.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen