Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist vrijspraak voor schietende agent Heerlen

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2015 - 15:45

De politieman die twee jaar geleden op een auto schoot bij een coffeeshop in Heerlen, verdient wat het Openbaar Ministerie betreft geen straf.

De officier van justitie eiste vrijdagmiddag voor de rechtbank in Maastricht vrijspraak voor de 30-jarige agent die terechtstaat voor poging tot doodslag.

Coffeeshop Brothers
De agent had op 22 augustus 2013 bij coffeeshop Brothers aan de Heerlerbaan geschoten op een auto die op een groep agenten inreed. Niet de bestuurder, maar de bijrijder raakte door de kogel gewond. Met een borstwond moest hij naar het ziekenhuis.

Noodweerexces
Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van noodweerexces, omdat de agent vreesde voor zijn eigen leven. De zaak kwam pas voor de rechter nadat het slachtoffer een klacht had ingediend. Justitie had eerder de zaak geseponeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Poging tot moord' voor naakte Uzi-schutter Hoensbroek
Eis: 20 maanden voor man die inreed op agent bij Brothers
Hoger beroep: vijf jaar celstraf voor wildwestrit
Thijs H. voor de rechter: dit weten we tot nu toe
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen