Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs voor 'taximoord'

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 14:01

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte van de moord op de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov.

De Maastrichtse chauffeur werd in de nacht van 6 op 7 mei vorig jaar doodgestoken in Spaubeek. De laatste rit die hij maakte was met verdachte Wil van K. Die rit ging van Maastricht naar Spaubeek.

Messteken
Magomadov kwam door messteken om het leven. Zijn lichaam werd uiteindelijk door wandelaars gevonden in het Duitse Schalbruch, net over de grens bij Susteren.

Lees ook: Verdachte 'taximoord': 'Ik was helemaal in paniek'

Bekijk in deze video de verklaring van de familie van het slachtoffer.

Ritprijs
Volgens de verdachte was er onenigheid over de ritprijs en werd hij door de chauffeur aangevallen met een mes. Uit zelfverdediging zou het dat hebben afgepakt en op de chauffeur hebben ingestoken. De Officier van Justitie gelooft daar echter helemaal niks van. "Het is een aantoonbaar onzinverhaal", zo zei de officier vrijdag in de rechtbank. Volgens justitie was het een geplande beroving.

Zonder benzine
Na de steekpartij gooide Van K. het mes uit de taxi. Hij dumpte het lijk en ging er met de taxi vandoor. De wagen, die onder het bloed zat, kwam uiteindelijk zonder benzine te staan langs de A12 bij Zevenhuizen. In de buurt van de taxi werd Van K. opgepakt.

Lees ook: Reconstructie van taximoord Spaubeek

Niet voor het eerst
Voor de verdachte is het niet de eerste keer dat hij voor de rechter verschijnt vanwege een incident met een taxichauffeur. Hij zat eerder 4,5 jaar vast, onder andere voor een overval en het bedreigen van een taxichauffeur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen