Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs voor 'taximoord'

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 14:01

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte van de moord op de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov.

De Maastrichtse chauffeur werd in de nacht van 6 op 7 mei vorig jaar doodgestoken in Spaubeek. De laatste rit die hij maakte was met verdachte Wil van K. Die rit ging van Maastricht naar Spaubeek.

Messteken
Magomadov kwam door messteken om het leven. Zijn lichaam werd uiteindelijk door wandelaars gevonden in het Duitse Schalbruch, net over de grens bij Susteren.

Lees ook: Verdachte 'taximoord': 'Ik was helemaal in paniek'

Bekijk in deze video de verklaring van de familie van het slachtoffer.

Ritprijs
Volgens de verdachte was er onenigheid over de ritprijs en werd hij door de chauffeur aangevallen met een mes. Uit zelfverdediging zou het dat hebben afgepakt en op de chauffeur hebben ingestoken. De Officier van Justitie gelooft daar echter helemaal niks van. "Het is een aantoonbaar onzinverhaal", zo zei de officier vrijdag in de rechtbank. Volgens justitie was het een geplande beroving.

Zonder benzine
Na de steekpartij gooide Van K. het mes uit de taxi. Hij dumpte het lijk en ging er met de taxi vandoor. De wagen, die onder het bloed zat, kwam uiteindelijk zonder benzine te staan langs de A12 bij Zevenhuizen. In de buurt van de taxi werd Van K. opgepakt.

Lees ook: Reconstructie van taximoord Spaubeek

Niet voor het eerst
Voor de verdachte is het niet de eerste keer dat hij voor de rechter verschijnt vanwege een incident met een taxichauffeur. Hij zat eerder 4,5 jaar vast, onder andere voor een overval en het bedreigen van een taxichauffeur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen