Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs voor 'taximoord'

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 14:01

Justitie eist vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte van de moord op de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov.

De Maastrichtse chauffeur werd in de nacht van 6 op 7 mei vorig jaar doodgestoken in Spaubeek. De laatste rit die hij maakte was met verdachte Wil van K. Die rit ging van Maastricht naar Spaubeek.

Messteken
Magomadov kwam door messteken om het leven. Zijn lichaam werd uiteindelijk door wandelaars gevonden in het Duitse Schalbruch, net over de grens bij Susteren.

Lees ook: Verdachte 'taximoord': 'Ik was helemaal in paniek'

Bekijk in deze video de verklaring van de familie van het slachtoffer.

Ritprijs
Volgens de verdachte was er onenigheid over de ritprijs en werd hij door de chauffeur aangevallen met een mes. Uit zelfverdediging zou het dat hebben afgepakt en op de chauffeur hebben ingestoken. De Officier van Justitie gelooft daar echter helemaal niks van. "Het is een aantoonbaar onzinverhaal", zo zei de officier vrijdag in de rechtbank. Volgens justitie was het een geplande beroving.

Zonder benzine
Na de steekpartij gooide Van K. het mes uit de taxi. Hij dumpte het lijk en ging er met de taxi vandoor. De wagen, die onder het bloed zat, kwam uiteindelijk zonder benzine te staan langs de A12 bij Zevenhuizen. In de buurt van de taxi werd Van K. opgepakt.

Lees ook: Reconstructie van taximoord Spaubeek

Niet voor het eerst
Voor de verdachte is het niet de eerste keer dat hij voor de rechter verschijnt vanwege een incident met een taxichauffeur. Hij zat eerder 4,5 jaar vast, onder andere voor een overval en het bedreigen van een taxichauffeur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen