Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist twaalf jaar gevangenis voor Tropicanamoord

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 14:18

Abbas Al-S. (34) krijgt twaalf jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij in Sittard, als het aan justitie ligt. De aanklager eiste die straf maandag tijdens het hoger beroep in de zaak.

Op 15 april 2017 werd slachtoffer Abderahim Maihouane doodgeschoten op een toilet in loungebar Tropicana.

Lees ook: Rechter: nieuw onderzoek naar Tropicana-schutter nodig

Financieel motief
Volgens justitie was Abbas de schutter en had hij ook een motief voor de dodelijke schietpartij. Hij zou al langer in onmin hebben geleefd met Abderahim, die hem nog geld schuldig was. Het dna van Abbas werd ook onder de vingernagels van het slachtoffer gevonden én de politie stelde vast dat beide heren op hetzelfde moment in de Tropicana waren.

Nul plus nul
Het is een optelsom die volgens de aanklager moet leiden tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. In eerste aanleg legde de rechter in Maastricht ook twaalf jaar cel op. Volgens Abbas' advocaat Peer Szymkowiak was dat ten onrechte. "Justitie zegt: ruzie, dna en ze waren op dezelfde plek. Dat zou genoeg bewijs zijn. Maar die optelsom zegt niks. Nul plus nul blijft nul."

Volgens Szymkowiak zegt de afwezigheid van dna meer dan de aanwezigheid van Abbas' sporen. "Ze zouden hebben gevochten en daarna is er geschoten. Intensief contact dus. Waarom zit zijn dna dan slechts op twee plekken onder de vingernagels van het slachtoffer?"

Kleine kans
Abbas houdt vol dat hij Abderhaim heeft gegroet toen hij Tropicana betrad. Hij zou hem een hand hebben gegeven. Deskundigen onderzochten dat scenario en achtten de kans klein dat zijn dna zo onder de nagels van Abderahim is gekomen. "Maar het kan dus wel", zegt advocaat Szymkowiak. "De kans dat je door de bliksem wordt getroffen is ook minimaal, maar toch sterven er ieder jaar twee mensen op die manier."

Over twee weken doet het Hof in Den Bosch uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen