Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist twaalf jaar gevangenis voor Tropicanamoord

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 14:18

Abbas Al-S. (34) krijgt twaalf jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij in Sittard, als het aan justitie ligt. De aanklager eiste die straf maandag tijdens het hoger beroep in de zaak.

Op 15 april 2017 werd slachtoffer Abderahim Maihouane doodgeschoten op een toilet in loungebar Tropicana.

Lees ook: Rechter: nieuw onderzoek naar Tropicana-schutter nodig

Financieel motief
Volgens justitie was Abbas de schutter en had hij ook een motief voor de dodelijke schietpartij. Hij zou al langer in onmin hebben geleefd met Abderahim, die hem nog geld schuldig was. Het dna van Abbas werd ook onder de vingernagels van het slachtoffer gevonden én de politie stelde vast dat beide heren op hetzelfde moment in de Tropicana waren.

Nul plus nul
Het is een optelsom die volgens de aanklager moet leiden tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. In eerste aanleg legde de rechter in Maastricht ook twaalf jaar cel op. Volgens Abbas' advocaat Peer Szymkowiak was dat ten onrechte. "Justitie zegt: ruzie, dna en ze waren op dezelfde plek. Dat zou genoeg bewijs zijn. Maar die optelsom zegt niks. Nul plus nul blijft nul."

Volgens Szymkowiak zegt de afwezigheid van dna meer dan de aanwezigheid van Abbas' sporen. "Ze zouden hebben gevochten en daarna is er geschoten. Intensief contact dus. Waarom zit zijn dna dan slechts op twee plekken onder de vingernagels van het slachtoffer?"

Kleine kans
Abbas houdt vol dat hij Abderhaim heeft gegroet toen hij Tropicana betrad. Hij zou hem een hand hebben gegeven. Deskundigen onderzochten dat scenario en achtten de kans klein dat zijn dna zo onder de nagels van Abderahim is gekomen. "Maar het kan dus wel", zegt advocaat Szymkowiak. "De kans dat je door de bliksem wordt getroffen is ook minimaal, maar toch sterven er ieder jaar twee mensen op die manier."

Over twee weken doet het Hof in Den Bosch uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen