Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist taakstraf voor ontucht met achternichtje

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 17:14

Justitie in Maastricht eist een taakstraf van 240 uur voor een 33-jarige man uit Landgraaf. Hij wordt verdacht van ontucht met zijn destijds zesjarige achternichtje.

De man stond terecht wegens verkrachting, maar dat kon volgens Justitie niet worden bewezen. De verdachte zelf ontkent en zegt dat er niets is gebeurd.

Verjaardagsfeestje
Het voorval zou zich in augustus 2017 hebben afgespeeld tijdens een verjaardagsfeestje, waarbij de verdachte en zijn achternichtje een uur lang alleen in een kamer waren. Het kind vertelde twee weken later aan haar ouders dat ze door haar oom zou zijn betast en dat hij aan haar vagina zou hebben gelikt. Juridisch valt dat onder verkrachting, maar daar is volgens Justitie te weinig bewijs voor. Omdat de aangifte al 2,5 jaar geleden werd gedaan eiste de Officier van Justitie een taakstraf en geen celstraf.

Vraagtekens
Advocaat Peter van Geelkerken van de 33-jarige verdachte zet vraagtekens bij de verklaringen van het meisje. "Deze familie houdt er nogal een onzedelijke moraal op na, het kan goed zijn dat dit meisje bevooroordeeld is en daarom twijfel ik aan haar verklaring", zegt de raadsman. "Dat zegt ook een deskundige die ernaar heeft gekeken." Van Geelkerken vroeg de rechtbank om vrijspraak.

Stiefvader
De ouders van het meisje waren ook bij de rechtszaak aanwezig en hadden graag een zwaardere eis gezien. "We zitten hier ook al 2,5 jaar mee in onze maag, dus ook wij worden gestraft omdat het zolang heeft geduurd", zegt de stiefvader, die geen moment heeft getwijfeld aan de woorden van het meisje. "Waarom zou ze zoiets verzinnen."

Uitspraak
De rechtbank in Maastricht doet op 25 maart uitspraak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen