Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie eist dezelfde straf tegen twee overvallers

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 6:38

Twee Serviërs die in 2013 samen een juwelier in Maastricht hebben overvallen, verdienen volgens de officier van justitie dezelfde straf.

Tegen de tweede verdachte is dinsdag voor de rechtbank in Maastricht dezelfde straf geëist als eerder tegen zijn kompaan: dertig maanden cel.

Nep-vuurwapen
De 24-jarige Milan K. werd door de rechtbank later veroordeeld tot twee jaar hechtenis. De man had de juwelier, die drie maanden daarvoor ook al met geweld was beroofd, tijdens de overval bedreigd met een nep-vuurwapen. Zijn handlanger David I. (21) had bij de overval een bijl in zijn hand.

Vitrine
Hij ontkende dat hij de juwelier daarmee had bedreigd. Die bijl was bedoeld om de vitrine in te slaan, hield hij vol, maar zover kwam het niet. Voor de officier van justitie maakte dat geen verschil. Beide mannen hebben de overval samen gepleegd, stelde zij vast, en moeten dus ook dezelfde straf krijgen.

'Redelijk'
I.’s advocaat Raoul Nadaud was het daar niet mee eens. Volgens hem is niet bewezen dat zijn cliënt de juwelier daadwerkelijk heeft bedreigd. Twaalf maanden leek hem dan ook "redelijk." De rechtbank doet 5 april uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

gewapende overval, overval, winkel, maastricht
OM eist 1 jaar cel en tbs voor brute overval in Maastricht
'Vrouw uit Kerkrade pleegt overval maar is geen crimineel'
Twee jaar cel voor overval op Maastrichtse juwelier
Twee jaar cel voor dollemansrit A2
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen