Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in beroep in zaak terreurverdachte Aïsha

Geplaatst opwoensdag 3 januari 2018 - 11:37

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak rond de 19-jarige terreurverdachte Aïsha uit Wanssum.

Dat heeft het OM in Maastricht woensdag laten weten.

De rechtbank in Roermond veroordeelde de vrouw tot negen maanden jeugddetentie, maar die straf vindt justitie te laag.

Bomaanslag
De vrouw wilde vorig jaar zomer, nadat ze tot de islam bekeerd was, naar Syrië om zich daar bij een IS-strijder te voegen. De rechtbank achtte echter niet bewezen dat zij daadwerkelijk heeft geprobeerd uit te reizen en zich aan te sluiten bij IS.

Lees ook: Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

Ook de beschuldiging door het OM dat zij in mei 2017 een terroristische bomaanslag had beraamd, achtte de rechtbank niet bewezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen