Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in beroep tegen vrijspraak Heerlenaar Danny V.

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 10:14

Het Openbaar Ministerie (OM) laat de zaak tegen Danny V., die demissionair minister Hugo de Jonge zou hebben bedreigd, niet rusten. Justitie gaat namelijk in hoger beroep.

De politierechter sprak de 27-jarige Heerlenaar twee weken geleden vrij van bedreiging. Hij zou de vicepremier hebben beledigd, maar volgens de rechter was er geen sprake van een doodsbedreiging. Justitie is het daar niet mee eens en is in beroep gegaan.

Gefilmd
Danny werd op 9 juli gefilmd, terwijl hij naar een persconferentie van Hugo de Jonge over het coronabeleid keek.

Lees ook: Heerlenaar vrijgesproken van doodsbedreiging Hugo de Jonge

'Mis die raves'
Op de video is te zien hoe Danny en Wesley V. (26) in huiselijke setting de persconferentie volgen. Terwijl hij luisterde naar de woorden van coronaminister De Jonge, gaf Danny commentaar via een microfoon. "Weet je wat ik echt mis? Die raves in het Westerpark", zei hij onder meer. Het duo werd gefilmd door een derde aanwezige.

Hugo gaat dood
Nadat Wesley een liedje inzette, deed Danny mee: 'Hugo gaat dood, Hugo gaat dood'. Het is niet duidelijk te horen of beide mannen dit zongen. Later zong het duo 'samen verbranden we Hugo, want Hugo die brandt toch het best'. Het filmpje werd vermoedelijk door een ander online gezet. Een oplettende Twitter-gebruiker bracht de video onder de aandacht van de politie.

Lees ook: Heerlenaar opgepakt voor bedreigen vicepremier Hugo de Jonge

Aangifte
Toen vicepremier De Jonge het filmpje zag, deed hij aangifte. Danny werd op 23 september aangehouden in zijn woning in Heerlen. Twee weken laten volgde de vrijspraak. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen