Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in beroep tegen straf veroorzaker Pinkpopdrama

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 10:55

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf die de veroorzaker van het Pinkpopdrama van de rechter heeft gekregen.

Het OM heeft meer tijd nodig om het vonnis van de rechter goed te bestuderen. Daarom is er besloten om hoger beroep aan te tekenen.

Taakstraf
De 37-jarige Danny S. kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd en een rijontzegging van zes maanden. Justitie had een celstraf van achttien maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar geëist.

Lees ook: Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Niet te verwijten
De rechtbank oordeelde eind juli dat de verdachte het ongeval zelf niet te verwijten valt. Hem wordt wel aangerekend dat hij is doorgereden zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. "Hij had beter op de weg moeten letten en zijn snelheid moeten aanpassen, maar hij kon niet verwachten dat er een groep festivalgangers op de weg zat", aldus de rechtbank.

Bij het ongeval kwam in de vroege ochtend van 18 juni 2018 een persoon om het leven. Drie anderen raakten gewond. Zij hebben blijvend letsel.

Alleen verliezers
Advocaat Raimon Maessen, die Danny bijstaat, geeft aan teleurgesteld te zijn in het besluit van justitie om in hoger beroep te gaan. "Het Openbaar Ministerie legt alle verantwoordelijkheid neer bij één persoon, mijn client, in een zaak waarin diverse andere partijen grote steken hebben laten vallen. Daardoor kon het ongeluk plaatsvinden. Deze zaak kent alleen maar verliezers."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen