Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie in beroep tegen straf veroorzaker Pinkpopdrama

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 10:55

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf die de veroorzaker van het Pinkpopdrama van de rechter heeft gekregen.

Het OM heeft meer tijd nodig om het vonnis van de rechter goed te bestuderen. Daarom is er besloten om hoger beroep aan te tekenen.

Taakstraf
De 37-jarige Danny S. kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd en een rijontzegging van zes maanden. Justitie had een celstraf van achttien maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar geëist.

Lees ook: Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Niet te verwijten
De rechtbank oordeelde eind juli dat de verdachte het ongeval zelf niet te verwijten valt. Hem wordt wel aangerekend dat hij is doorgereden zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. "Hij had beter op de weg moeten letten en zijn snelheid moeten aanpassen, maar hij kon niet verwachten dat er een groep festivalgangers op de weg zat", aldus de rechtbank.

Bij het ongeval kwam in de vroege ochtend van 18 juni 2018 een persoon om het leven. Drie anderen raakten gewond. Zij hebben blijvend letsel.

Alleen verliezers
Advocaat Raimon Maessen, die Danny bijstaat, geeft aan teleurgesteld te zijn in het besluit van justitie om in hoger beroep te gaan. "Het Openbaar Ministerie legt alle verantwoordelijkheid neer bij één persoon, mijn client, in een zaak waarin diverse andere partijen grote steken hebben laten vallen. Daardoor kon het ongeluk plaatsvinden. Deze zaak kent alleen maar verliezers."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen