Overslaan en naar de inhoud gaan

'Justitie Belgisch-Limburg niet opgewassen tegen misdaad'

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 9:27

Het Openbaar Ministerie (OM) in Belgisch-Limburg kan de georganiseerde misdaad niet aan door een tekort aan mensen en middelen.

Dat zegt de baas van het OM Guido Vermeiren in de Belgische krant Het Belang van Limburg (betaalde link).

IJsberg
Volgens hem heeft Belgisch-Limburg te maken met een wildgroei aan criminele motorbendes, drugslaboratoria en bendes die zich bezig houden met internationale drugshandel. Vermeiren vergelijkt in de krant Belgisch-Limburg met een ijsberg. "Bovenaan de top een mooie, groene provincie met vriendelijke mensen. Maar daaronder zitten tal van zorgelijke, onfrisse praktijken", zo zegt hij.

Keuzes
Het Openbaar Ministerie in Belgisch-Limburg kan momenteel niet alle dossiers verwerken en behandelen en moet keuzes maken. "
Sinds maart worden daarom bijvoorbeeld zaken als kleine winkeldiefstallen niet vervolgd", aldus Vermeiren in Het Belang van Limburg.

Nederlanders
De lange grens met de provincies Nederlands-Limburg en Noord-Brabant maakt het ook gemakkelijker voor de georganiseerde misdaad om in Belgisch-Limburg actief te zijn, zo stelt Vermeiren verder.
De kopstukken van de organisaties zijn vaak Nederlanders en daardoor moeilijk op te pakken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen