Taximoord Spaubeek (07 mei 2017)

Hoger beroep taximoord: achttien jaar cel en tbs geëist

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 48-jarige Wil van K. uit Geleen voor de zogenoemde taximoord in 2017.

Nicky Verstappen
Waarheid blijft mysterie in zaak Nicky Verstappen

Komende vrijdag volgt er een veroordeling of een vrijspraak voor Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen. Maar na zeven lange zittingsdagen is de waarheid verder weg dan ooit.

Leeg spoor geen treinen NS ProRail
Openbaar Ministerie trekt hoger beroep OV-schandaal in

Het Openbaar Ministerie (OM) trekt het hoger beroep in de zaak rond de fraude met het openbaar vervoer in Limburg in.

Moord Bobo Jalloh Landgraaf
Jarenlange celstraffen geëist in Landgraafse moordzaak

Justitie eist lange celstraffen in de Landgraafse moordzaak Bobo Jalloh. Dave G. kreeg de hoogste strafeis, 24 jaar cel. Hij zou de fatale steken hebben toegebracht. Justitie woog ook mee dat hij al eerder voor een zwaar geweldsdelict werd veroordeeld.

Geld cash euro witwassen stock
Albanees (28) krijgt ton terug: geen bewijs van witwassen

Een 28-jarige man uit Albanië krijgt 105.560,18 euro terug van justitie. De twintiger werd verdacht van het witwassen van dat bedrag, maar daar is volgens de rechter te weinig bewijs voor.

Auto amfetamine A2 Weert (8 jul 2020)
Twintiger reed rond met 65 kilo drugs: 'Voor mijn familie'

Mourad I. (21) blijft voorlopig zitten waar hij zit: in de gevangenis. De man uit Waalwijk werd in juli betrapt met 65 kilo harddrugs in zijn auto, maar hoopte vanwege zijn gezinssituatie op begrip van de rechter.

hennep hennepplantage wiet wietplantage drugs (stock)_HD
Grote actie in Limburg tegen georganiseerde hennepteelt

Op meerdere locaties in Limburg zijn donderdag zo'n 70 medewerkers van diverse opsporingsdiensten in de weer met doorzoekingen. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek naar grote georganiseerde hennepteelt.

Moord op Omer Koksal
Rotterdamse drugscriminelen aangepakt: 44 arrestaties

Rotterdamse criminelen zijn op grote schaal geïnfiltreerd in het Limburgse drugsmilieu. Alleen al dit kalenderjaar zijn er 44 verdachten gearresteerd in een groot onderzoek naar deze drugscriminelen.

politieauto politie_HD
Inval in Weert in groot drugsonderzoek

De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in onder andere Weert.

Terreurverdachten aangehouden (12 juni 2020)
Terreurverdachten die in Weert werden opgepakt horen vonnis

De extra beveiligde rechtbank in Rotterdam velt donderdag het vonnis over zes terreurverdachten die 27 september 2018 werden opgepakt. Vier mannen van deze groep werden in Weert in de boeien geslagen waar ze in een vakantiehuisje trainden met kalasjnikovs en bomvesten.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten