Overslaan en naar de inhoud gaan

Jurist bijt zich vast in aanval hond op Gerd Leers

Geplaatst opzaterdag 9 mei 2020 - 6:55

Voormalige burgemeester en minister Gerd Leers gaat de eigenaar van de loslopende hond, waardoor hij twee weken geleden hard van zijn fiets viel, juridisch aanpakken.

Door de val bij een boerderij in Genhout liep Leers een complexe arm- en handbreuk op. Deze week is het gips er afgegaan en binnenkort begint hij aan therapie om de normale functies weer zoveel mogelijk te herstellen.

Lees ook: Oud-minister Gerd Leers gewond na aanval door hond

Over de kop
Het lange litteken laat zien dat er de nodige hechtingen aan te pas zijn gekomen. "Ik was met een normale fiets en had geen hoge snelheid. Ik ben over de kop gegaan en mijn arm werd meteen heel dik. Maar op dat moment besef je niet goed wat er allemaal gebeurd is. Ik herinner me alleen nog dat er ineens een grote grommende hond op me af kwam, toen ik langs de boerderij fietste. Die probeerde ik van me af te houden, maar dat lukte niet en uiteindelijk sloeg ik over de kop."

Stalen gezicht
Leers werd in eerste instantie opgevangen en verzorgd door de dochter van de boer. "Die excuseerde zich in eerste instantie voor de hond die ze blijkbaar niet altijd onder controle hadden. Des te meer verbaasde het mij dat de boer, die op een gegeven moment erbij kwam, met een stalen gezicht vertelde dat het hun hond niet was. Een grote Mechelse herder, die ik gewoon voor z'n hok op het erf zag zitten. Je zou toch verwachten dat zo'n man z'n verantwoordelijkheid neemt, excuses aanbiedt en zijn verzekering inschakelt. Maar niets van dat alles."

Politie en advocaat
De oud-bestuurder heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft een letselschade-advocaat ingeschakeld. "Er zijn ook getuigen die het gezien hebben dat de hond van het erf kwam en mij aanviel, dus de zaak lijkt me nogal duidelijk. Ook hebben mensen uit Genhout me intussen verteld dat die hond al vaker agressief gedrag op de openbare weg heeft vertoond."

Coronascan
Voor Gerd Leers was de doorverwijzing van zijn huisarts naar het academisch ziekenhuis MUMC+ in Maastricht een pijnlijke verrassing. "Blijkbaar zag het er niet goed uit. Ik kwam het ziekenhuis binnen op het hoogtepunt van de corona-uitbraak. En omdat het personeel twijfelde of ik wel coronavrij was, moest ik eerst door die hele molen heen, om zeker te weten dat ik het virus niet had. Te begrijpen, maar het betekende wel dat ik pas vele uren later op de operatietafel lag. Maar goed, ze hebben me kundig geholpen en als je het vergelijkt met wat die covid-patiƫnten moeten doorstaan, dan is dit eigenlijk nog niks. Ik kan het nog navertellen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen