Overslaan en naar de inhoud gaan

Juridische strijd door verhuurders panden Hudson's Bay

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 7:51

Verschillende verhuurders van Hudson's Bay-panden bereiden zich voor op een juridische strijd in Canada.

Het Canadese bedrijf, met een vestiging in Maastricht, vroeg vorige week uitstel van betaling aan.

Huurgaranties
Hudson's Bay heeft langlopende contracten met de eigenaren van vijftien panden. Ook heeft de warenhuisketen huurgaranties afgegeven. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Garant
Via de juridische weg willen de verhuurders Hudson's Bay 'afdwingen dat het bedrijf zich houdt aan huurgaranties'. De warenhuisketen staat bij velen garant voor de eerste tien jaar aan huurbetaling. Bij elkaar bedraagt dat ongeveer 400 miljoen euro. Daar tegenover staat dat vastgoedbedrijven voor miljoenen euro's hebben verbouwd.

Lees ook: Hudson's Bay vraagt uitstel van betaling aan

Afdwingen
Eigenaar van vastgoedbedrijf Kroonenberg, Lesley Bamberger, zegt tegen het FD dat er geen discussie is over de garantie. "We zijn in kaart aan het brengen hoe we die kunnen afdwingen, al dan niet met een aantal andere eigenaren." Het bedrijf verhuurt panden aan Hudson's Bay in Amsterdam en Breda. Volgens een anonieme verhuurder heeft Hudson's Bay wel de huur van november betaald. Mocht toekomstige betaling uitblijven, dan wordt er aanspraak gemaakt op de garanties.

Ongelijk
CBRE Global Investors bezit de panden in onder andere Maastricht en Den Haag. Daar loopt de exploitatieverplichting tot uiterlijk de zomer van 2022, meldt NRC. Zowel CBRE als Kroonenberg stapten al eerder naar de rechter om het Canadese bedrijf een dwangsom op te leggen als het zich niet aan de afspraak houdt. Maastricht en Den Haag kregen geen gelijk in verband met de huurgarantie. CBRE overweegt in hoger beroep te gaan. Amsterdam kreeg wel gelijk van de rechter, omdat het leegstaande pand negatief zou afstralen op andere winkelruimtes. Ook in Breda zou het pand open blijven.

Lees ook: Hudson's Bay in Maastricht tot eind van het jaar open

Hudson's Bay vertrekt eind 2019 uit Nederland, omdat het de verliezen niet wil blijven financieren. Het verlies is inmiddels groter dan 300 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen