Overslaan en naar de inhoud gaan

Jurgen Streppel nieuwe trainer van Roda JC

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 15:01

Jurgen Streppel is woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De 51-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar.

De naam van Jurgen Streppel ging al een tijdje rond in Zuid-Limburg. Ook bij MVV in Maastricht, maar uiteindelijk koos Streppel toch voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. In Kerkrade dus, bij Roda JC.

De persconferentie is hier te bekijken.

Ervaring
Streppel heeft meer dan 400 wedstrijden op de bank gezeten als trainer. Begonnen bij Helmond Sport, later met Willem II gepromoveerd naar de Eredivisie en op dat niveau ook gewerkt bij Heerenveen. Daarna koos hij voor het buitenland: Famagusta op Cyprus en Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Streppel op drempel van hoofdtrainerschap Roda JC

Video: L1

Roda-gevoel
In het seizoen 88/89 speelde Jurgen Streppel 1 jaar in het shirt van Roda JC. Als 19-jarige tekende hij een contract op amateurbasis. Hij speelde slechts 1 wedstrijd: op 28 september 1988 in een oefenduel met IFK Goteborg. Roda won met 5-0 en Streppel scoorde 4 keer.

In 2015 riep de toenmalige technische staf van Roda JC de hulp in van Streppel en gaf hij de Kerkradenaren advies over het spelen van finale-wedstrijden in de play-offs. De ploeg onder leiding van Rick Plum en Regilio Vrede won van NAC Breda en promoveerde uiteindelijk naar de Eredivisie.

Video: L1

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen