Overslaan en naar de inhoud gaan

Jupiler League-clubs maken miljoenenverlies

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:13

De clubs in de Jupiler League hebben in het seizoen 2013-2014 samen een verlies gemaakt van 7,5 miljoen euro. De Limburgse deden het goed, alleen VVV schreef rode cijfers.

VVV was de enige van drie Limburgse clubs in de Jupiler League die verliesgevend was. De club kende een financiële strop van 1,4 miljoen. MVV en Fortuna Sittard deden het beter en maakten respectievelijk 58.000 en 306.000 euro winst. Roda speelde in het seizoen 2013-2014 in de eredivisie.

Eredivisie
Waar de Jupiler League clubs samen een omzet behaalden van 53,8 miljoen euro, gaat in de Eredivisie beduidend meer geld om. De clubs in de hoogste divisiekenden vorig seizoen een omzet van 441,5 miljoen euro en maakten 31 miljoen verlies.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Roda wil weer jeugdopleiding met MVV, Fortuna en VVV
Limburgse profclubs steunen Abdelhak Nouri
Limburgse clubs in gesprek over gezamenlijke jeugdopleiding
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen