Overslaan en naar de inhoud gaan

Jumping Indoor Maastricht zonder geur van paarden

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 17:45

Jumping Indoor Maastricht (JIM) is klaar voor de virtuele versie. Maar er is ook een groot gemis, de geur van paarden is er dit jaar niet bij.

Leeg
Frank Kemperman, de directeur van het JIM, loopt door de lege hallen van het MECC. "Het is triest, ik zie geen stallen, geen bak, geen paarden en geen publiek. Maar we proberen positief te blijven. We zijn blij dat we virtueel toch wat sfeer kunnen brengen bij de fans."

Barrage
Komend weekend zou eigenlijk Jumping Indoor Maastricht worden gehouden. Vorig jaar trok het evenement 22.000 toeschouwers. Vanaf donderdag kunnen fans via de online kanalen een keuze maken uit dertig winnaars van de afgelopen dertig jaar. "Iedereen kan een favoriete winnaar van de Grote Prijs kiezen. De beste vier ruiters of amazones zien we op zondag terug online, in de barrage."

Talkshow
Ook zal er vanaf donderdag iedere avond om 19:30 uur en zondag om 16:00 uur een talkshow via Instagram worden uitgezonden. Daar staat iedere avond een andere winnaar centraal. Daarmee wil de organisatie de paardenliefhebbers enigszins tegemoet komen, maar het contrast is groot met vorig jaar. "Ja, het doet pijn. Niet alleen voor ons als organisatie. Maar het is voor de paardensportwereld in het algemeen ook een klap. Op dit soort evenementen komen vaak buitenlandse kopers van paarden af, dat is nu ook niet mogelijk."

Gevolgen
Toch zijn de financiële gevolgen te overzien. Kemperman is blij dat ze in augustus al besloten de stekker eruit te trekken. "Daardoor hebben we een hoop kosten kunnen voorkomen. We gaan er vanuit dat het volgend jaar gewoon weer doorgaat." Het evenement staat volgend jaar van 5 tot en met 7 november op de kalender.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen