Overslaan en naar de inhoud gaan

Jumbo-Visma haalt volledige Giro-ploeg uit koers

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 12:12

De acht wielrenners van Team Jumbo-Visma, tevens de werkgever van Tom Dumoulin en Mike Teunissen, gaan dinsdag niet meer van start in de tiende rit van de Giro d'Italia.

Dat heeft de ploeg via Twitter bekendgemaakt.

Kruiswijk
Dinsdagochtend werd al duidelijk dat kopman Steven Kruiswijk door een positieve coronatest noodgedwongen moest afstappen. Later in de ochtend volgde de rest van de ploeg, ondanks dat die renners en stafleden twee keer negatief testten.

Ook de ploeg Mitchelton-Scott heeft, vanwege positieve tests bij vier stafleden, de Ronde van Italië verlaten.

Vuelta
Jumbo-Visma geeft vooralsnog geen toelichting op het abrupte vertrek. Dumoulin en Teunissen maakten geen deel uit van de Giro-equipe. Wel is het de bedoeling dat de Maastrichtenaar over een week in Jumbo-Visma-tenue aan de start verschijnt van de Vuelta a España, de derde en laatste grote wielerronde van het jaar.

Het is onbekend in hoeverre de ontwikkelingen van dinsdag invloed hebben op de voorbereiding van Dumoulin op die Ronde van Spanje.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen