Overslaan en naar de inhoud gaan

Jumbo blijft aan kop Hammer ondanks lossen Teunissen

Geplaatst opzaterdag 25 mei 2019 - 20:33

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma met Mike Teunissen gaat ook na de tweede dag van de Hammer Series in Stavanger aan kop in het klassement.

Jumbo-Visma moest tijdens het tweede onderdeel, de sprintkoers, wel genoegen nemen met de zesde plaats. De ploeg had een dag eerder de klimkoers gewonnen.

Gelost
Hoewel Jumbo-Visma met Dylan Groenewegen een van de sterkste sprinters van dit moment in de ploeg had zitten, kwam het niet verder dan plek zes. Zowel Groenewegen als Mike Teunissen moest lossen toen het peloton halverwege de koers in stukken brak. De winst in de sprintkoers ging naar Deceuninck - Quick-Step, voor Team Sunweb (tweede) en Mitchelton-Scott (derde).

In het klassement na twee dagen leidt Jumbo-Visma met 1494 punten, gevolgd door Sunweb met 1357.

Achtervolging
Zondag staat de afsluitende achtervolgingskoers op het programma. De renners van Jumbo-Visma vertrekken dan als eerste, 30 seconden later gevolgd door de Sunweb-ploeg. Mitchelton-Scott moet 58 tellen achterstand goedmaken. De ploeg die na drie rondes van 16,3 kilometer als eerste over de streep komt, wint de Hammer Series in Stavanger.

Vorig jaar ging de zege in Noorwegen naar Mitchelton-Scott.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen