Overslaan en naar de inhoud gaan

Julien Penders legt zich neer bij straf na mishandeling

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 11:13

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders heeft de cassatie tegen de werkstraf die hij kreeg opgelegd voor mishandeling ingetrokken.

Dat hebben de Hoge Raad en zijn advocaat bevestigd. Het gebeurde al in april van dit jaar, maar is nu pas bekend geworden.

Gebroken schedel
​Penders, die zetelt in de gemeenteraad van Echt-Susteren, werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor een ernstige mishandeling in 2011. Ook moest hij ruim 3200 euro schadevergoeding betalen. Het gerechtshof acht bewezen dat de CDA'er uit Dieteren op kerstavond 2011 een cafébezoeker in Maastricht een gebroken schedel heeft geslagen.

Cassatie
​Het raadslid en zijn advocaat Guy Koppen lieten het daar niet bij zitten en gingen in cassatie bij de Hoge Raad. "In mijn optiek is hem achteraf aangepraat dat het Penders was", redeneerde de advocaat. Maar in april heeft Penders de cassatie bij de Hoge Raad toch ingetrokken. Waarom dat is gebeurd, willen hij en zijn raadsman niet toelichten.

Publiciteit
Fractievoorzitter Peter Cox van het CDA zegt al een tijdje op de hoogte zijn van het besluit. Volgens hem heeft Penders afgezien van de cassatie omdat hij niet telkens met zijn zaak in de publiciteit wilde. Cox zegt dat het verder geen consequenties heeft voor zijn raadslidmaatschap.

Penders werd bij de verkiezingen in 2014 herkozen in de raad van Echt-Susteren.

Lees hier alles over de zaak-Penders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep
Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen