Overslaan en naar de inhoud gaan

Julien Penders legt zich neer bij straf na mishandeling

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 11:13

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders heeft de cassatie tegen de werkstraf die hij kreeg opgelegd voor mishandeling ingetrokken.

Dat hebben de Hoge Raad en zijn advocaat bevestigd. Het gebeurde al in april van dit jaar, maar is nu pas bekend geworden.

Gebroken schedel
​Penders, die zetelt in de gemeenteraad van Echt-Susteren, werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor een ernstige mishandeling in 2011. Ook moest hij ruim 3200 euro schadevergoeding betalen. Het gerechtshof acht bewezen dat de CDA'er uit Dieteren op kerstavond 2011 een cafébezoeker in Maastricht een gebroken schedel heeft geslagen.

Cassatie
​Het raadslid en zijn advocaat Guy Koppen lieten het daar niet bij zitten en gingen in cassatie bij de Hoge Raad. "In mijn optiek is hem achteraf aangepraat dat het Penders was", redeneerde de advocaat. Maar in april heeft Penders de cassatie bij de Hoge Raad toch ingetrokken. Waarom dat is gebeurd, willen hij en zijn raadsman niet toelichten.

Publiciteit
Fractievoorzitter Peter Cox van het CDA zegt al een tijdje op de hoogte zijn van het besluit. Volgens hem heeft Penders afgezien van de cassatie omdat hij niet telkens met zijn zaak in de publiciteit wilde. Cox zegt dat het verder geen consequenties heeft voor zijn raadslidmaatschap.

Penders werd bij de verkiezingen in 2014 herkozen in de raad van Echt-Susteren.

Lees hier alles over de zaak-Penders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep
Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen