Overslaan en naar de inhoud gaan

Judotalent Derks pakt goud in Boekarest

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 17:23

Terwijl topjudoka Juul Franssen net terug is van de Olympische Spelen, doen ook de Limburgse junioren het goed. Lieke Derks uit Belfeld heeft goud gewonnen op de Europese Cup in Boekarest.

Derks is met haar 18 jaar een van de grootste talenten van Nederland. Ze won goud in Roemenië in de leeftijdsgroep tot 21 jaar.

Israëlische
Derks werd kampioen in de klasse tot 78 kilogram. Ze won de finale op ippon van de Israëlische Alma Yuli Mishiner. Met haar goede resultaten van het afgelopen jaar is de Belfeldse geselecteerd voor het EK in Luxemburg. Deze zullen van 9 tot en met 12 september gehouden worden.

EK junioren
Derks, die op Papendal traint, is niet de enige Limburgse die in actie komt op het EK. Mark van Dijk uit Egchel is geselecteerd in de klasse tot 81 kilogram en Jules Blom uit Maastricht verschijnt op de mat bij de zwaargewichten boven de 100 kilogram.

Joës Schell
De Venlose judoka Joës Schell is ook geselecteerd voor het EK, maar dan bij de aspiranten. Hij komt uit in de klasse tot 90 kilogram. In het Letse Riga staan van 17 tot en met 19 augustus de beste judoka's uit Europa onder de 18 jaar op de mat. Hij pakte begin juli al brons tijdens de Europacup in het Tsjechische Teplice.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen