Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Mistral Janssen loopt over naar België

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 18:50

Nederlands kampioen judo Mistral Janssen laat zich naturaliseren tot Belg. De judoka uit Geleen kan zich niet vinden in het beleid van de bond.

De bond wil dat de Nederlandse top-judoka's gaan wonen op Papendal, in de buurt van Arnhem. Voor Janssen, die studeert in Hasselt, is dat geen optie. "Ze trainen daar twee keer per dag, dan moet je intern gaan. Ik wil me echter ook richten op mijn studie", zegt Janssen.

Lees ook: Limburgers doen het uitstekend op NK Judo

De judobelg behoort in zijn nieuwe vaderland direct tot de top in de gewichtsklasse tot 90 kilo. Hij denkt daardoor ook een goede kans te hebben op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Geleense judoka mag geen Belg worden
Mistral Janssen is Belgisch judokampioen
Mistral Janssen pakt brons op EK Sambo
Goud voor judoka Ilona Savelkoul op NK
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen