Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Juul Franssen in Rio als trainingspartner

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 7:37

Judoka Juul Franssen is wel aanwezig op de Olympische Spelen. Ze strijdt er echter niet voor de medailles, maar is in Rio als trainingspartner voor andere Olympiërs.

Als het aan de 26-jarige Reuverse ligt, wordt dit haar laatste keer in een bijrol. Haar toekomst ligt in 2020, wanneer de Olympische Spelen gehouden worden in Tokyo, het Mekka van de budosport.

Kwalificatie
Hoewel Franssen zich wel wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen, is ze toch reserve. Er mag namelijk maar één judoka per gewichtsklasse voor een land uitkomen. En Anicka van Emden, vriendin en clubgenoot van Juul Franssen, is de onbetwiste favoriet voor de Judobond.

Trainingspartner
Op voorspraak van de geplaatste judoka's gaat Franssen nu toch mee naar Rio, maar dan als trainingspartner. Ze ziet het als een compliment. "Ik verblijf in Barra, dat is een kleiner dorp waar de media, begeleiders en trainingspartners worden ondergebracht. Ik ben er trots op dat in korte tijd weer zelf een wereldtopper ben. De trein rijdt weer, en ik ben op weg naar het volgende station."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Franssen: Vertrouwen in judobond heeft tik gekregen
juul franssen
Weg naar Spelen open voor Franssen door blessure Vermeer
Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio
ANP
Juul Franssen gaat als trainingspartner naar Rio
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond