Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Juul Franssen in Rio als trainingspartner

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 7:37

Judoka Juul Franssen is wel aanwezig op de Olympische Spelen. Ze strijdt er echter niet voor de medailles, maar is in Rio als trainingspartner voor andere Olympiërs.

Als het aan de 26-jarige Reuverse ligt, wordt dit haar laatste keer in een bijrol. Haar toekomst ligt in 2020, wanneer de Olympische Spelen gehouden worden in Tokyo, het Mekka van de budosport.

Kwalificatie
Hoewel Franssen zich wel wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen, is ze toch reserve. Er mag namelijk maar één judoka per gewichtsklasse voor een land uitkomen. En Anicka van Emden, vriendin en clubgenoot van Juul Franssen, is de onbetwiste favoriet voor de Judobond.

Trainingspartner
Op voorspraak van de geplaatste judoka's gaat Franssen nu toch mee naar Rio, maar dan als trainingspartner. Ze ziet het als een compliment. "Ik verblijf in Barra, dat is een kleiner dorp waar de media, begeleiders en trainingspartners worden ondergebracht. Ik ben er trots op dat in korte tijd weer zelf een wereldtopper ben. De trein rijdt weer, en ik ben op weg naar het volgende station."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Franssen: Vertrouwen in judobond heeft tik gekregen
juul franssen
Weg naar Spelen open voor Franssen door blessure Vermeer
Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio
ANP
Juul Franssen gaat als trainingspartner naar Rio
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen