Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Juul Franssen niet opgenomen in WK-selectie

Geplaatst opmaandag 7 augustus 2017 - 15:45

Juul Franssen uit Reuver is niet geselecteerd voor de Nederlandse judoselectie die binnenkort naar het WK in Boedapest gaat.

Hoofdcoach Maarten Arens heeft twaalf judoka's geselecteerd.

Situatie
De Reuverse ontbreekt nog in de WK-selectie. De rechter oordeelde drie maanden geleden dat de Judo Bond Nederland (JBN) haar niet mag uitsluiten van internationale wedstrijden. De judobond laat maandag weten dat het binnenkort samen met Franssen uitleg geeft over de situatie waarin zij zich nu bevindt.

Status
Franssen had de bond voor de rechter gedaagd omdat ze het niet eens was met de verplichting om op sportcentrum Papendal in Arnhem te trainen. De Reuverse wilde in Rotterdam blijven trainen omdat ze daar ook studeert. De JBN accepteerde dat niet en ontnam Franssen in december haar topsportstatus. Ze kon daardoor niet meedoen aan internationale toernooien. Uiteindelijk werd ze door de rechter in het gelijk gesteld.

Lees ook: Judoka Juul Franssen wint rechtszaak tegen bond

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Goud voor judoka Franssen in nieuwe gewichtsklasse
Juul Franssen pakt brons in Sofia
Judogoud voor Juul Franssen in Cluj
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen