Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Juul Franssen laat NK schieten

Geplaatst opzaterdag 18 oktober 2014 - 5:55

Juul Franssen uit Reuver laat het NK judo in Eindhoven zaterdag verrassend aan zich voorbij gaan.

De 24-jarige judoka raakte enkele maanden geleden op de training zwaar geblesseerd en zou haar rentree maken bij de nationale titelstrijd. Maar ze besloot deze week plotseling haar carrière een nieuwe wending te geven.

Gewichtsklasse
Franssen zegt de gewichtsklasse -57 kg vaarwel en wil haar geluk gaan beproeven in de categorie -63 kg. "Ik heb de voorbije maanden als een non geleefd. Omdat me dat niet gelukkiger maakt, heb ik de knoop doorgehakt.", zegt ze zaterdag in een uitgebreid interview in de Limburgse kranten waarin ze openhartig terugblikt op de voorbije periode: "Ik legde mezelf zoveel druk op: dat was niet meer gezond."

Doel
Nieuw hoofddoel zijn de Olympische Spelen van 2020. Rio 2016 komt volgens Franssen te vroeg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Judoka Juul Franssen pakt Nederlandse titel
Veel ippons van Limburgse jeugd op NK judo in Tilburg
Goud voor judoka Ilona Savelkoul op NK
Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen