Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Juul Franssen gediskwalificeerd in halve finale WK

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 10:52

Judoka Juul Franssen heeft met één mislukte actie al haar kansen op een medaille bij de WK in Astana verspeeld.

De 25-jarige Limburgse werd in de halve finale tegen de Sloveense Tina Trstenjak na ruim een minuut gediskwalificeerd, vanwege het uitvoeren van een ongeoorloofde actie.

Geen kans op brons
Dat betekende niet alleen een einde aan haar droom op de wereldtitel, maar Franssen mocht ook niet meer komen opdraven in de strijd om het brons.

Diskwalificatie
De scheidsrechters beoordeelden een aanval van Franssen als overstrekking van de arm van Trstenjak, iets wat het judo wordt beoordeeld als valsspelerij. De straf was zwaar: diskwalificatie en einde toernooi.

Franssen leek op weg om de Nederlandse judoploeg de eerste medaille te bezorgen in de hoofdstad van Kazachstan, maar door de beslissing van de arbiters zag ze alle variaties aan plakken uit haar handen glippen. Na vier dagen staat Oranje nog steeds droog op de WK.

Verrassend
De pupil van coach Mark van der Ham was verrassend doorgedrongen tot de laatste vier, met louter overwinningen via een yuko. De judoka uit Reuver, die eerder dit jaar bij het EK in Bakoe net naast de medailles greep, was in haar openingspartij te sterk voor Goelnar Haijtbajeva uit Turkmenistan.

Late aanval
Franssen dankte haar tweede overwinning, op de sterke Britse Alice Schlesinger, aan een late aanval. Franssen stond op de rand van uitschakeling, tot ze dertig seconden voor tijd alsnog een geslaagde aanval deed.

Yuko
Tegen Rizlan Zouak uit Marokko stond Franssen op basis van de uitgedeelde straffen ook achter toen ze kort voor het einde een yuko scoorde. In de kwartfinale tegen de Kroatische Marijana Miskovic bleek die score eveneens genoeg om verder te gaan.

Strijd voor finale
Met Trstenjak trof Franssen de aanvoerster van de wereldranglijst in de strijd om een finaleplaats. De Sloveense ging meteen fel van start en kreeg hulp van de scheidsrechters, die een aanval van Franssen bestraften met diskwalificatie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Juul Franssen judoka Reuver
Judoka Juul Franssen geselecteerd voor WK
Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Juul Franssen pakt brons in Sofia
Juul Franssen naar halve finale in Parijs
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen