Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Ivo Verhorstert, de jongste op Grand Slam Budapest

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 7:32

Topjudoka's Kim Polling en Juul Franssen zegden af voor de Grand Slam van Budapest. Maar Ivo Verhorstert uit Venlo durft het wel aan. Hij is met zijn 19 jaar de jongste van het team.

Het is de eerste keer dat Verhorstert geselecteerd wordt voor zo'n groot internationaal toernooi. Het jonge talent komt uit in de klasse tot 66 kilogram en komt vrijdag in actie.

Quarantaine
Voor het eerst sinds maart komt de wereldtop samen in de Hongaarse hoofdstad. Er zijn strenge voorzorgsmaatregelen genomen. Zo worden de judoka's in de aanloop van het toernooi vijf keer getest en moeten ze bij aankomst twaalf uur in quarantaine op de hotelkamer. Bij terugkomst in Nederland volgt opnieuw een quarantaine van tien dagen. "Ik heb het er graag voor over. Als we terugkomen mag ik wel trainen, maar alleen met de judoka's die ook in Budapest zijn geweest", zegt Verhorstert.

Lees ook: Judoka Ivo Verhorstert naar Grand Slam Boedapest

Kans
Voor Verhorstert is alles nieuw op dit niveau. Natuurlijk presteerde hij goed bij de junioren. Hij pakte drie keer goud op grote internationale juniorentoernooien en hij is meervoudig Nederlands kampioen, maar dit is een grote stap in zijn carrière. "Ik verbaas mezelf eigenlijk wel. Ik ben heel erg blij dat de Judo Bond Nederland me deze kans geeft." De kans bestaat dat Verhorstert tegen een veel oudere en meer ervaren judoka loot. "Dat maakt me niet uit. Als 19-jarige ben ik vast een stuk fitter dan iemand die de 30 gepasseerd is", grapt het lichtgewicht.

Papendal
Verhorstert kreeg zijn judo-opleiding in Echt bij Judoclub Hercules maar verhuisde twee jaar geleden naar Papendal om fulltime met zijn sport bezig te zijn. "Ik train vijf dagen per week en heb een kamer in de buurt van Papendal. Maar ik vind het ook fijn om na een training terug naar huis te rijden, naar mijn ouders en drie broers."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen