Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Ivo Verhorstert, de jongste op Grand Slam Budapest

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 7:32

Topjudoka's Kim Polling en Juul Franssen zegden af voor de Grand Slam van Budapest. Maar Ivo Verhorstert uit Venlo durft het wel aan. Hij is met zijn 19 jaar de jongste van het team.

Het is de eerste keer dat Verhorstert geselecteerd wordt voor zo'n groot internationaal toernooi. Het jonge talent komt uit in de klasse tot 66 kilogram en komt vrijdag in actie.

Quarantaine
Voor het eerst sinds maart komt de wereldtop samen in de Hongaarse hoofdstad. Er zijn strenge voorzorgsmaatregelen genomen. Zo worden de judoka's in de aanloop van het toernooi vijf keer getest en moeten ze bij aankomst twaalf uur in quarantaine op de hotelkamer. Bij terugkomst in Nederland volgt opnieuw een quarantaine van tien dagen. "Ik heb het er graag voor over. Als we terugkomen mag ik wel trainen, maar alleen met de judoka's die ook in Budapest zijn geweest", zegt Verhorstert.

Lees ook: Judoka Ivo Verhorstert naar Grand Slam Boedapest

Kans
Voor Verhorstert is alles nieuw op dit niveau. Natuurlijk presteerde hij goed bij de junioren. Hij pakte drie keer goud op grote internationale juniorentoernooien en hij is meervoudig Nederlands kampioen, maar dit is een grote stap in zijn carrière. "Ik verbaas mezelf eigenlijk wel. Ik ben heel erg blij dat de Judo Bond Nederland me deze kans geeft." De kans bestaat dat Verhorstert tegen een veel oudere en meer ervaren judoka loot. "Dat maakt me niet uit. Als 19-jarige ben ik vast een stuk fitter dan iemand die de 30 gepasseerd is", grapt het lichtgewicht.

Papendal
Verhorstert kreeg zijn judo-opleiding in Echt bij Judoclub Hercules maar verhuisde twee jaar geleden naar Papendal om fulltime met zijn sport bezig te zijn. "Ik train vijf dagen per week en heb een kamer in de buurt van Papendal. Maar ik vind het ook fijn om na een training terug naar huis te rijden, naar mijn ouders en drie broers."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen