Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Ivo Verhorstert (19) mag naar EK Senioren

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 22:50

De 19-jarige judoka Ivo Verhorstert uit Venlo is voor het eerst geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Senioren in Praag.

Verhorstert won eerder bij de senioren goud, maar dat was tijdens het Nederlands Kampioenschap. Eerder deze maand ontving hij voor het eerst een uitnodiging van de bondscoach voor de Grand Slam senioren in Boedapest. Hier werd hij echter in de tweede ronde uitgeschakeld. Nu volgt het EK in Praag op 19 november.

Lees ook: Judoka Ivo Verhorstert naar Grand Slam Boedapest

Grote stap
De judoka uit Venlo maakt dit jaar grote stappen in zijn carrière en dat op zo'n jonge leeftijd. De kans bestaat dat Verhorstert bij de senioren tegen veel oudere en meer ervaren judoka's vecht. "Dat maakt me niet uit. Als 19-jarige ben ik vast een stuk fitter dan iemand die de 30 gepasseerd is", grapte het lichtgewicht eerder in een interview met L1.


De deelname van de Nederlandse ploeg aan het EK is nog niet helemaal zeker. De Judo Bond Nederland wil kunnen rekenen op ziekenhuiszorg in Tsjechië mocht een van de sporters een blessure krijgen. Die garantie is nog niet binnen.

Papendal
Verhorstert kreeg zijn opleiding bij judoclub Hercules in Echt. Hij verhuisde twee jaar geleden naar Papendal om zich volledig op zijn sport te focussen. "Ik train vijf dagen per week en heb een kamer in de buurt van Papendal. Maar ik vind het ook fijn om na een training terug naar huis te rijden, naar mijn ouders en drie broers."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen