Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Franssen 'miste brandend vuurtje' op EK

Geplaatst opzaterdag 17 april 2021 - 14:48

Judoka Juul Franssen uit Reuver, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, miste op de EK in Lissabon 'het brandende vuurtje'.

Voor de 31-jarige Franssen zaten de Europese kampioenschappen in de klasse tot 63 kilogram er al na één partij op.

Vader ziek
"Ik ben er gewoon nog niet klaar voor. Dit is de eerste dag van de route naar de Spelen en ik moest hier gewoon staan van mezelf. Om niet weg te lopen van mijn privéproblemen", aldus Franssen, wier vader ziek thuis zit.

Uit de comfortzone
"Ik heb een pittige tijd achter de rug, maar ik wil me nergens achter verschuilen. Ik weet dat ik dit nodig had; me in het hol van de leeuw begeven. Als ik dit pas tijdens de WK had gedaan, dan was het te laat. Soms moet je uit je comfortzone stappen."

Realiteit
Franssen kende een onrustige aanloop en moest zorgen voor haar vader, die een beroerte heeft gekregen. "Het vuur brandde niet en de adrenaline ontbrak gewoon. Ik moest van ver komen en heb het niet voor elkaar gekregen. Het is cru, maar wel de realiteit."

In de eerste ronde was Laura Fazliu uit Kosovo op waza-ari te sterk voor Franssen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen