Overslaan en naar de inhoud gaan

Judobond bijt van zich af in ruzie met Juul Franssen

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 16:32

Judobond Nederland heeft gereageerd op het conflict tussen de bond en Juul Franssen uit Reuver.

Volgens de JBN heeft de bond genoeg oplossingen aangedragen maar is Franssen daar niet op ingegaan.

Studieschuld
De bond heeft aangeboden om de termijn waarop Franssen haar studie moest afronden met een jaar te verlengen. Dat was namelijk een van de redenen van Franssen om niet fulltime op Papendal te trainen. Ze was bang een studieschuld op te lopen als ze niet binnen een termijn van tien jaar haar studie afrondt.

Uitgesloten
De 27-jarige
Franssen werd vorige maand door de judobond uitgesloten van internationale wedstrijden. Ook mag ze niet langer meedoen aan trainingsstages. Daarnaast raakte ze haar A-status kwijt omdat ze niet wilde verhuizen naar Papendal. De bond wil dat alle judoka's daar centraal gaan trainen.

Gesprekken
Volgens de bond zijn er diverse gesprekken gevoerd met de 27-jarige
judoka. Daarin is ook het voorstel gedaan dat zij pas na het WK in augustus zou mogen aansluiten op Papendal. Tot die tijd zou Franssen twee keer per week moeten meetrainen met het nationale team in Gelderland. Volgens de bond heeft ze zich niet aan dat voorstel gehouden.

Eigen coach
Een ander
zorgpunt van Franssen was de bezetting van het coachteam. Franssen gaf aan graag met haar eigen coach te willen blijven werken. Volgens de bond is haar coach, net als haar krachttrainer, benaderd om een rol te spelen binnen het fulltime programma op Papendal. Maar zijn beiden hier niet op ingegaan.

Kort geding
Deze week maakte Franssen bekend een kort geding aan te spannen tegen Judobond Nederland. Ze wil via de rechter afdwingen dat ze met haar eigen trainers kan blijven werken en haar A-status weer terugkrijgt van NOC*NSF.

Lees hier meer over het conflict.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Juul Franssen en Judobond willen om tafel
ANP
Rechter beslist alsnog in judorel rondom Juul Franssen
Franssen wil dit najaar weer op internationale judomat staan
Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen