Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumfeest afgezegd uit angst voor motorbende

Geplaatst opvrijdag 4 augustus 2017 - 17:28

Een kroegeigenaar in Venlo heeft zijn jubileumfeestje afgeblazen, omdat de gemeente bang was voor een bijeenkomst van motorclub Satudarah.

Het feestje zou vrijdag worden gehouden om te vieren dat er op de plek van Café De Keizer in de Venlose binnenstad al 50 jaar een kroeg zit.

Strenge veiligheidsmaatregelen
Na het aanvragen van de vergunning voor het feest, kwam de gemeente op de proppen met allerlei strenge veiligheidsmaatregelen. Zo is er een verbod op het dragen van hesjes van een motorclub en moest het café extra beveiliging inhuren.

Belachelijk
Kroegbaas Godlief Boky vindt het belachelijk en snapt het niet. "Als hier dagelijks van die motorjongens zouden komen, oké. Maar omdat ze toevallig twee jaar geleden hier zijn geweest en daarna nooit meer, dat vind ik raar."

Video: L1

Bescheiden feestje
Het was de bedoeling om een tent buiten te zetten en ruim 200 mensen uit te nodigen. Maar dat gaat niet door. Het wordt nu een bescheiden feestje in de kroeg met minder gasten. "Het is jammer dat het niet grootschalig kan door al deze regels. Maar ik laat me ook niet dingen opdringen", zegt Godlief Boky.

De gemeente Venlo zegt dat de eisen puur uit voorzorg zijn gesteld. Omdat er signalen zijn dat motorclub Satudarah zich wil vestigen in Venlo, is de gemeente extra voorzichtig.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo wil panden Satudarah sluiten na drugsvondst
Motorclub Satudarah opent nieuwe afdeling in Venlo
Grote inval politie bij motorclub Satudarah
Cafébaas Hoensbroek: 'Dit is geen Satudarah-clubhuis'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen