Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumeditie Viva Classic Live verplaatst naar 2022

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 10:42

De tiende editie van de Viva Classic Live gaat ook dit jaar niet door.

Voor het tweede jaar op rij gooit de coronapandemie roet in het eten van de reeks klassieke muziekconcerten op de Markt in Venlo. De onzekerheden over de mogelijkheden zijn te groot, laat organisator Sef Thissen weten.

Afstand ten koste van de sfeer
De organisatie wil de concerten, die gepland stonden voor september, alleen door laten gaan als er geen anderhalve meter afstand tussen de bezoekers vereist is. De afstand zou ten koste gaan van de sfeer. "Het is zuur", zegt Thissen. "Het is een belangrijk deel van je leven geworden." Tegelijkertijd vindt hij het belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor alle mensen die bij de concertreeks betrokken zijn. "Het moet wel veilig zijn."

VVV-Stadion
"Ook als iedereen gevaccineerd is, blijven we te maken houden met een anderhalvemetermaatschappij", zegt Thissen. "Als we dan kijken naar de situatie op de Markt, dan maak ik een hele dure productie op een klein plein. Het is financieel niet te behappen als daar maar 30 procent van de capaciteit mag zitten."

Daarom heeft de organisatie als alternatief onderzocht of de concerten in VVV-stadion De Koel gehouden konden worden. "Daar was veel mogelijk en de betrokkenheid van VVV was heel tof, maar het is nu te kort dag om de vele aanpassingen die nodig zijn voor de editie van 2021 uit te voeren", aldus Thissen. "Viva Classic Live dankt ook deels het succes aan de intimiteit van de Markt in Venlo. Als je op anderhalve meter afstand van elkaar op een voetbalveld gaat zitten, dan heb je een heel ander type concert."

Markt
De organisatie houdt wel de optie open om het evenement daar in de toekomst te organiseren. "Maar op dit moment is de Viva Classic Live nog te zeer verankerd op de Markt", zegt Thissen. "We zijn in gesprek over mogelijke concerten in de toekomst. Of dat Viva Classic Live is, weet ik niet. Het kunnen ook andere concerten zijn."

Muzikaal spektakel
De organisatie onderzoekt samen met de gemeente Venlo naar data waarop de concerten in 2022 gegeven kunnen worden. Gekochte tickets blijven geldig. "Het zal bijzonder zijn om terug te keren op de Markt en daar een prachtig muzikaal spektakel neer te zetten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen