Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumeditie Cultura Nova krijgt gratis openingsweekend

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 6:00

De dertigste editie van Cultura Nova volgend jaar krijgt een driedaags openingsweekend met gratis toegankelijke voorstellingen.

Dat heeft festivaldirecteur Rocco Malherbe tegen L1 gezegd.

Nieuwe impuls
"Die voorstellingen zijn niet alleen op het festivalplein voor Theater Heerlen, maar ook op andere plekken in de stad." Malherbe hoopt met de jubileumeditie van 2020 de publieksaanwas van een nieuwe impuls te voorzien. Het internationale theaterfestival Cultura Nova werd, net als vorig jaar, door 65.000 cultuurliefhebbers bezocht.

Lees ook: Cultura Nova evenaart record van 2018

Overtreffen
Of de opening van de 30e editie van Cultura Nova de editie van 2019 gaat overtreffen, kan Malherbe niet zeggen. "Overtreffen vind ik het verkeerde woord. We koersen af op een meerdaagse, gratis toegankelijke opening op meerdere locaties." Volgens de festivaldirecteur is dat niet te vergelijken met een spectaculaire openingsvoorstelling op het plein voor het theater.

Buitenring
De opening werd dit jaar verzorgd door Toneelgroep Maastricht met een eigentijdse en ingekorte versie van Romeo en Julia van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare. Cultura Nova vond plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De slotmanifestatie van het festival vond plaats tijdens de opening van de Buitenring bij Nuth.

Lees ook: Terugkijken: Buitenring Parkstad met spektakelstuk geopend

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen