Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumeditie Cultura Nova krijgt gratis openingsweekend

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 6:00

De dertigste editie van Cultura Nova volgend jaar krijgt een driedaags openingsweekend met gratis toegankelijke voorstellingen.

Dat heeft festivaldirecteur Rocco Malherbe tegen L1 gezegd.

Nieuwe impuls
"Die voorstellingen zijn niet alleen op het festivalplein voor Theater Heerlen, maar ook op andere plekken in de stad." Malherbe hoopt met de jubileumeditie van 2020 de publieksaanwas van een nieuwe impuls te voorzien. Het internationale theaterfestival Cultura Nova werd, net als vorig jaar, door 65.000 cultuurliefhebbers bezocht.

Lees ook: Cultura Nova evenaart record van 2018

Overtreffen
Of de opening van de 30e editie van Cultura Nova de editie van 2019 gaat overtreffen, kan Malherbe niet zeggen. "Overtreffen vind ik het verkeerde woord. We koersen af op een meerdaagse, gratis toegankelijke opening op meerdere locaties." Volgens de festivaldirecteur is dat niet te vergelijken met een spectaculaire openingsvoorstelling op het plein voor het theater.

Buitenring
De opening werd dit jaar verzorgd door Toneelgroep Maastricht met een eigentijdse en ingekorte versie van Romeo en Julia van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare. Cultura Nova vond plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De slotmanifestatie van het festival vond plaats tijdens de opening van de Buitenring bij Nuth.

Lees ook: Terugkijken: Buitenring Parkstad met spektakelstuk geopend

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen