Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumeditie Cultura Nova krijgt gratis openingsweekend

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 6:00

De dertigste editie van Cultura Nova volgend jaar krijgt een driedaags openingsweekend met gratis toegankelijke voorstellingen.

Dat heeft festivaldirecteur Rocco Malherbe tegen L1 gezegd.

Nieuwe impuls
"Die voorstellingen zijn niet alleen op het festivalplein voor Theater Heerlen, maar ook op andere plekken in de stad." Malherbe hoopt met de jubileumeditie van 2020 de publieksaanwas van een nieuwe impuls te voorzien. Het internationale theaterfestival Cultura Nova werd, net als vorig jaar, door 65.000 cultuurliefhebbers bezocht.

Lees ook: Cultura Nova evenaart record van 2018

Overtreffen
Of de opening van de 30e editie van Cultura Nova de editie van 2019 gaat overtreffen, kan Malherbe niet zeggen. "Overtreffen vind ik het verkeerde woord. We koersen af op een meerdaagse, gratis toegankelijke opening op meerdere locaties." Volgens de festivaldirecteur is dat niet te vergelijken met een spectaculaire openingsvoorstelling op het plein voor het theater.

Buitenring
De opening werd dit jaar verzorgd door Toneelgroep Maastricht met een eigentijdse en ingekorte versie van Romeo en Julia van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare. Cultura Nova vond plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De slotmanifestatie van het festival vond plaats tijdens de opening van de Buitenring bij Nuth.

Lees ook: Terugkijken: Buitenring Parkstad met spektakelstuk geopend

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen