Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jubileumboek 60 jaar Fortuna gepresenteerd

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 0:11

In bijzijn van tal van Fortuna-iconen is woensdagavond een jubileumboek gepresenteerd over 60 jaar Fortuna. In het boek staan 60 interviews met spelers, trainers, medewerkers en andere clubcoryfeeën.

Het eerste exemplaar van het boek werd officieel uitgereikt aan Jan Notermans, die in 1954 als speler van Fortuna '54 aan de wieg stond van het Nederlandse betaald voetbal.

Niet tevreden
"Ik hoop dat het in de toekomst weer beter gaat met Fortuna, want op het moment ben ik niet tevreden", zei de inmiddels 82-jarige Notermans.
Ook prominente Fortunezen als Willy Dullens, Frans Körver, Bert van Marwijk , Mark van Bommel en Cooky Voorn waren aanwezig.

Anekdotes
Aan mooie anekdotes was er geen gebrek. Zo bekende oud-speler Arthur Hoyer dat hij tussen de ochtend- en middagtraining door regelmatig naar zijn woonplaats Den Bosch reed, omdat ze daar zo'n lekkere kroketten hadden. En Mark van Bommel bekende dat hij in zijn jongere jaren regelmatig huilend van het trainingsveld stapte, omdat hij hard werd aangepakt door de oudere spelers.

De zestig geïnterviewden kozen ook de beste trainer en speler aller tijden van Fortuna Sittard. Bert van Marwijk werd gekozen als favoriete trainer en Mark van Bommel als favoriete speler.

Lees ook: Bert van Marwijk denkt na over einde van carrière.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Oud-Fortunees Jan Notermans (84) overleden
Bert van Marwijk denkt na over einde van carrière
Cooky Voorn nieuwe trainer Bekkerveld
Interland Bert van Marwijks Saudi's stilgelegd
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen