Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jubileum voor geliefde 'pastoor Johnnie'

Geplaatst opwoensdag 24 mei 2017 - 14:23

Hij is 40 jaar pastoor, 50 jaar priester en bijna 80 jaar oud, maar Pastoor John van Oss denk nog niet aan stoppen.

Hij is geliefd in zijn parochies Schimmert en Genhout.

Montfortaan
Woensdag en donderdag wordt de jubilaris in het zonnetje gezet. Er zijn speciale kerkdiensten in beide dorpen en er is een bescheiden feest. Pastoor Johnnie, zoals hij door sommige parochianen wordt genoemd, is Montfortaan. Dat is een kerkelijke congregatie die de leer van Jezus volgt en niet de wetten en regeltjes van de katholieke kerk als hoogste goed beschouwt.

Heimwee
Volgens inwoners van Schimmert, de woonplaats van John, is hij een pastoor met humor en mensenkennis. De van oorsprong Gelderlander is in veertig jaar tijd volledig Limburgs geworden. Zo spreekt hij dialect en krijgt de pastoor heimwee als hij te lang weg is uit zijn woonplaats Schimmert.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Actiegroep blijft strijden tegen herindeling Nuth
Pastoor Hoensbroek nieuwe deken van Kerkrade
Pastoor Van Dijck verruilt Born voor Hoensbroek
Kerk Geloof
Pastoor Venlo weigert therapie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen