Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileum: Limburgse krant viert 175e verjaardag

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 20:40

Het was een wat andere voorpagina dan de trouwe lezers van De Limburger gewend zijn deze vrijdag, en dat had alles te maken met het 175-jarig bestaan van de krant.

Ter ere van dit jubileum besloot de krant de voorpagina op te maken in de stijl van een uitgave van begin 1900. De krant is voorzien van een speciale bijlage en daar blijft het niet bij: er is ook een documentaire te zien over 175 jaar krant in de provincie.

Verandering
De krant is door de jaren heen sterk veranderd. "Wat is er níet veranderd?", vraagt journalist Hans Goossen van De Limburger zich terecht af. Niets is meer zoals het was. Het nieuws, de lezers, de krantenbezorgers en niet te vergeten de makers zijn anders.

Het volgende feestje
Over 25 jaar mogen de ballonen weer opgehangen worden, omdat de gezèt dan 200 jaar bestaat. Maar overleeft de krant die 25 jaar nog wel? "Ik denk dat er dan geen papieren krant meer is. De markt is niet rendabel om daar op grote schaal je brood mee te verdienen. De kranten zullen digitaal gaan", zegt Goossen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen