Brightlands Chemelot Campus

'Voel de chemie': 80 jaar wetenschap en innovatie

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen wordt 80 jaar wetenschap en innovatie gevierd. Dat wordt tot en met november in de verf gezet met het festival 'Voel de chemie'.

kitzen (12 juni 2020)
Privéconcert maakt 55-jarig jubileum toch nog onvergetelijk

Even leek het erop alsof er door de coronacrisis niet stilgestaan kon worden bij het 55-jarige huwelijksjubileum van Sjaak en Roos Blijlevens, maar vrijdagmorgen werd het koppel alsnog verrast.

Jan Smeets krijgt T-shirt ter gelegenheid van 50 jaar Pinkpop (18 mei 2020)
Jan Smeets: 'Pinkpop 2021 geen anderhalvemeter-festival'

Als een verjaardag die niet echt gevierd mag worden, zo voelt de 50ste geboortedag van Pinkpop voor geestelijk vader Jan Smeets. En dat terwijl het juist maandag uitstekend festivalweer was.

Slotconcert 2018 Rowwen Hèze
Slotconcert Rowwen Hèze op zaterdag al uitverkocht

Veel fans zaten zaterdagochtend klaar om een kaartje te bemachtigen voor de slotconcerten van Rowwen Hèze in november. Het concert op de zaterdag is al uitverkocht.

trompet harmonie
100-jarig jubileum harmonie St. Cecilia gehouden in jaar 101

Dit jaar bestaan ze honderd jaar, maar door de coronacrisis zal het jubileum van harmonie St. Cecilia in Susteren pas volgend jaar gevierd gaan worden.

Bonnefantenmuseum Maastricht (2019)
Gratis naar het Bonnefantenmuseum op vrijdagavond

Het Bonnenfantenmuseum in Maastricht viert dit jaar het 25-jarig jubileum van het huidige gebouw. Dat gebeurt met een nieuwe huisstijl, tentoonstellingen en een keer per maand een gratis avond.

Dans, dansen
Raadsleden zingen en dansen voor start vergadering

De raadsvergadering in Horst aan de Maas begon deze week anders dan andere vergaderingen: vooraf gingen de raadsleden uit hun dak en dansten en zongen ze mee met muziek.

Trouwen, bruiloft, huwelijk
Steeds meer mensen vieren gouden en diamanten huwelijk

Het aantal gouden (50 jaar) en diamanten (60 jaar) huwelijksjubilea stijgt. Dit komt door het hoge aantal bruiloften in de jaren zestig en zeventig en de gestegen levensverwachting.

Chantal Janzen
Zien: eerste werkdag Chantal Janzen bij The Voice of Holland

Chantal Janzen schittert vrijdag voor het eerst naast Martijn Krabbé in de jubileumeditie van The Voice of Holland. De Tegelse heeft daarom een inkijk gegeven in haar eerste werkdag bij het programma.

Pop on Top in Valkenburg
Pop on Top maakt eerste namen voor jubileumfestival bekend

Pop on Top heeft maandag de eerste namen van de line-up voor komend jaar bekendgemaakt.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten