Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubelende Jensen: 'Iedereen weet wat dit betekent voor Roda'

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 23:46

Roda JC Kerkrade bleek maandagavond de sterkste in de Zuid-Limburgse derby tegen MVV Maastricht (2-4). Richard Jensen was met twee goals goud waard voor de ploeg van Jurgen Streppel. "Dit had ik vanochtend niet gedacht, nee", aldus de verdediger.

De Fin, die dit seizoen en vorige seizoenen vaak langs de kant stond met blessures, had nog geen goal gemaakt dit seizoen, maar beleefde in de Geusselt zijn hoogtepunt in Kerkraadse dienst.

Desastreus
Voor de aanvoerder van MVV, Luc Mares, liep de derby juist uit op een grote teleurstelling. MVV zat met twee vroege doelpunten in een zetel, maar de avond zou voor de Sterrendragers desastreus eindigen. Aan derbygevoel ontbrak het in ieder geval niet. "De supporters waren gisteren op de training en we wisten waar deze wedstrijd om ging, dat zag je ook zeker in het begin."

Lees ook: Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

1997
Het was voor Roda JC de eerste overwinning in Maastricht sinds 1997. Daar zag het na 19 minuten voetbal niet naar uit, want MVV leidde toen nog met 2-0 in de Geusselt. Roda boog die stand nog voor de rust om tot 2-3 en trok het duel na rust, na een rode kaart voor MVV'er Thibaut van Acker, met 2-4 definitief naar zich toe.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen